Снимки И. ВасилевВарненец обърна внимание, че улица, която попада в Синята

...
Снимки И. ВасилевВарненец обърна внимание, че улица, която попада в Синята
Коментари Харесай

Варненец: Защо на част от улица Алеко Константинов в Синята зона се паркира свободно?


Снимки И. Василев

Варненец обърна внимание, че улица, която попада в Синята зона, на процедура е отвън нея, а табелите са " зачохлени " с найлон.

Там колите паркират свободно.

Ето какво алармира читателят:

" Вторият стадий на Синя зона във Варна работи към този момент от една година.

Ул. " Алеко Константинов " попада в обсега на Подзона 6, както може да се види от картата в сайта .

Част от нея сред улиците " Ангел Кънчев " и доктор " Пискюлиев " е обозначена със нужния пътен знак, който по неразбираеми аргументи от 1 година е затрупан с найлон и на практика синята зона не се управлява. Това разрешава случайно и погрешно паркиране по всички вероятни места на улицата. Тротоарите са постоянно окупирани от коли. Препречват се входове на здания и гаражи. Улицата е доста тясна и не е ясно какво би се случило, в случай че се наложи незабавно да влезе кола за спешна помощ или пожарен автомобил. Подобен случай действително породи предходната година, на прилежащата улица.

Този сектор на улицата не беше и към момента не е включен в листата за рехабилитация. Има доста и огромни дупки, тротоарите са разрушени, има паднали клони, напълно препречващи напредването даже на пешеходци. Улицата е изоставена.

Това, обаче не е съображение да не се съблюдават разпоредбите за придвижване.

Чл.94, ал.3 от Закона за придвижване по пътищата споделя: „...Допуска се престой и паркиране на моторни транспортни средства с позволена оптималната маса до 2,5 тона върху тротоарите единствено на избраните от притежателите на пътя или администрацията места, паралелно на оста на пътя, в случай че откъм страната на постройките остава разстояние най-малко 2 метра за прекосяване на пешеходци. “ Ако това не може да бъде изпълнено, просто не се паркира.

Чл. 98, ал.2, т.2, споделя, че престоят и паркирането са неразрешени „ на платното за придвижване и на тротоара директно пред входовете на жилищни здания и гаражи, когато това затруднява достъпа до тях “.

Подобни „ островни елементи “ за гратис и случайно паркиране в настояща Синя зона, основават извънредно доста усложнения за живущите в близост и предпоставки за произшествия. "







 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР